Personvernerklæring

1. BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER I 123helsekost.no
Når du bruker nettsiden vår, utfører kjøp i nettbutikken og/eller er i kontakt med oss om f.eks kjøp av ulike tjenester, vil 123apotek.no AS behandle personopplysninger om deg. En personopplysning er en opplysning som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson. 123apotek.no AS arbeider kontinuerlig for å ivareta ditt personvern når du benytter våre tjenester og behandler alle dine personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven. I denne personvernerklæringen finner du derfor informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

123apotek.no AS ved administrerende direktør er behandlingsansvarlig for de personopplysningene vi behandler. Kontaktinformasjonen til 123apotek.no AS er:


Adresse: Rådhusveien 35a, 4640 Søgne
E-post: kundeservice@123helsekost.no
Telefon: 380 00 123
Organisasjonsnr.: 816 300 622

2. HVA SLAGS PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN OG HVORFOR GJØR VI DETTE?
Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:


2.1 Kundeprofil

Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi følgende personopplysninger som lagres hos oss; navn, e-postadresse, adresse, mobilnummer, og fødselsdato. Vi trenger disse personopplysningene for at du skal kunne opprette en brukerkonto slik at du kan logge inn på våre sider. Når du registrerer en kundekonto hos oss vil du også opprette et passord. Passordet ditt er personlig og vil ikke være tilgjengelig for andre enn deg.


2.2 Handel i nettbutikk
Når du handler i nettbutikken, lagrer vi informasjon om navn, adresse, telefonnummer, e-post. Når du er innlogget og handler i nettbutikken, vil vi for en periode spare på ordredetaljer og ordrehistorikken på din brukerkonto. Vi behandler kun de personopplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne behandle din ordre på en sikker og trygg måte, samt gjennomføre våre forpliktelser overfor deg ved handel. Opplysningene som lagres hos oss brukes i forbindelse med utsendelse av din ordre samt påfølgende oppfølging og muligheten til å kontakte deg om det skulle være nødvendig. Videre trenger vi å oppbevare denne informasjonen for å kunne utføre vårt regnskap, beregne avgifter samt behandle dine eventuelle returer og reklamasjoner. Ordrehistorikken lagrer vi også for at du skal ha oversikt over hva du har kjøpt hos oss.


2.3 Kortnummer
Når du handler i nettbutikken, vil vi lagre ditt kortnummer for å sikre betaling for varekjøpet og håndtere retur og krediteringer. Kortnummeret oppbevares ikke av oss utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Vi samarbeider med DIBS EASY for at du skal være sikker på at dine persondata ikke kommer på avveie. Kredittkortnummeret ditt gjøres ikke tilgjengelig for nettbutikken og all kommunikasjon foregår kryptert.

2.4 Henvendelser til kundesenteret
Dersom du kontakter 123helsekost.no via vårt kundesenteret per e-post, chat eller telefon, vil vi besvare de henvendelser som kommer inn til oss. Vi vil lagre navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelt andre personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for 123helsekost.no å lagre dine personopplysninger for å kunne sikre deg god service og oppfølging og for å kunne gi deg bedre service når du eventuelt ved en senere anledning tar kontakt med vårt kundesenter eller salgsavdeling.

Vi anbefaler ikke at du i kommunikasjon med kundesenteret eller salgsavdelingen sender fra deg sensitive personopplysninger.

2.5 Informasjonskapsler/Cookies & Pixels
123helsekost.no benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Cookies er små filer som en internettside eller en internettilbyder (f.eks. Telenor, NextGenTel) overfører til din datamaskins harddisk via din nettleser. Denne filen gjør at vi kan gjenkjenne datamaskinen når du besøker 123helsekost.no, og gjør at nettstedet vårt blir raskere og lettere. For eksempel kan innloggingsfelt bli fylt ut med e-postadressen din og bruker vi cookies til å huske og prosessere produkter du har lagt i handlekurven. Informasjonskapsler er også avgjørende for hvordan enkelte deler av nettstedet fungerer, og vi bruker dem til å samle inn informasjon om hvordan nettstedet brukes, for eksempel hvor mange som besøker og returnerer, og hvilke produkter som blir sett på. Vi bruker også «Pixels» eller «Transparent GIF-filer», for å bidra til å håndtere vår online annonsering. Dette er filer som kan gjenkjenne en unik informasjonskapsel vi har lagt i nettleseren din. Dette hjelper oss igjen med å finne ut hvilke annonser som er mest effektive for å bringe brukere til nettstedet vårt. Informasjonen som er samlet på denne måten er anonym, og inneholder ikke noen informasjon som identifiserer deg personlig. 123helsekost.no vil kunne ta kontakt med våretjenesteytere slik at de kan assistere oss i arbeidet med å analysere vår siders brukere. Disse tredjeparts tjenesteyterne har ikke tillatelse til å bruke innhentet informasjon på noen som helst annen måte enn å hjelpe oss med å legge grunnlaget for eller eventuelt gjennomføre forbedringer av nettsiden 123helsekost.no.

Vi bruker informasjonskapsler på 123helsekost.no til følgende:


a) For å få nettsiden til å fungere:
Disse informasjonskapslene er viktige, slik at besøkende kan bevege seg rundt på siden og logge inn på de sikre områdene på 123helsekost.no. Uten dem vil ikke besøkende kunne handle på nettstedet eller få tilgang til brukerkontoen sin.


b) Overvåking og forbedring av ytelsen til nettstedet:
Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker 123helsekost.no, f.eks. hvilke sider de besøker oftest og om de ser feilmeldinger. Informasjonen er samlet slik at den ikke identifiserer personer, og vi bruker den bare for å hjelpe oss med å forbedre måten nettstedet fungerer på.


c) Aktivere funksjonene på nettstedet:
Disse informasjonskapslene gjør at 123helsekost.no kan huske valgene besøkende har laget, for eksempel brukernavnet eller regionen den besøkende befinner deg i, og hjelpe oss med å gi besøkende en bedre og mer personlig opplevelse. For eksempel kan de tillate besøkende å se et videoklipp, kommentere på en blogg eller legge til en produktanmeldelse.

d) Tilpasse brukeropplevelsen:
Disse informasjonskapslene gir oss mulighet til å gi besøkende en mer personlig opplevelse når de besøker 123helsekost.no, ved å gjenkjenne besøkende og huske eventuelle preferanser eller valg besøkende har gjort på tidligere besøk på nettstedet. Dette vil også gjøre det mulig for besøkende å motta mer personlige tilbud.


e) Markedsføring og reklame: 
Disse informasjonskapslene brukes til å levere annonser som er mer relevante for besøkende, samt å begrense antall ganger besøkende ser en bestemt annonse og å måle effektiviteten av reklamekampanjer.
Informasjonskapslene husker at besøkende har besøkt 123helsekost.no. Våre samarbeidspartnere (som f.eks. Google og Facebook) vil kunne bruke informasjonen som ligger lagret i informasjonskapslene, til å rette produktanbefalinger etc som er relevant for deg på tvers av alle enheter. Dette forutsetter at våre samarbeidspartnere innehar samtykke fra deg til å kommunisere personlig tilpasset markedsføring på internett og i sosiale medier basert på din bruk av 123helsekost.no.


Begrensning eller blokkering av informasjonskapsler:
Enkelte deler av nettstedet vårt trenger informasjonskapsler for å fungere riktig. Du kan velge å ha din datamaskin innstilt slik at du får en advarsel hver gang en cookie blir sendt. Eventuelt kan du velge å slå av alle cookies. Dette gjør du via din nettlesers (som f.eks. Explorer eller Firefox) innstillinger. Hvis du slår av cookies vil du ikke få tilgang til mange av de spesielle funksjoner og tilbud som tilbys på 123helsekost.no.

3. UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER TIL ANDRE
Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen til f.eks offentlige myndigheter.

4. DATABEHANDLERE
En databehandler kan samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Ingen av våre databehandlere kan bruke eller oppgi dine personopplysninger til andre formål uten din tillatelse.


123apotek.no AS kan bruke databehandlere til å drifte den tekniske delen av databehandlingen. Når du handler i nettbutikken, vil 123helsekost.no også utlevere personopplysninger til våre transportører for at de skal kunne levere varene til deg og gi deg nærmere informasjon om transport av din ordre.


Vi vil ikke dele personopplysninger med våre databehandlere i større utstrekning enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet med behandlingen.
Hovedsakelig vil behandling av personopplysninger som vi foretar skje innenfor EU/EØS-området. Hvis vi overfører personopplysninger utenfor EU/EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med gjeldende lovgivning og at det er inngått tilfredsstillende databehandleravtaler.

5. LAGRINGSTID
Vi lagrer ikke personopplysninger i lengre og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven og apotekloven.


Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Hvor raskt personopplysningene blir slettet vil variere. Så lenge du har en brukerprofil hos 123helsekost.no, vil vi ikke slette dine personopplysninger. Dersom du sletter profilen din på 123helsekost.no, vil også personopplysningene knyttet til din profil slettes.

6. ANSVARSBEGRENSNING

Systemene i 123helsekost.no som håndterer dine sensitive personopplysninger i forbindelse med nettkjøp er utviklet og sikret på en slik måte at disse opplysningene ikke skal kunne komme på avveie.


Dersom du velger å avgi sensitive personopplysninger til oss på annen måte, kan 123helsekost.no ikke ta ansvar for hvordan disse personopplysningene håndteres.


7. DINE RETTIGHETER
Du kan til enhver tid styre dine samtykker når du er logget inn på 123helsekost.no. Som innlogget på 123helsekost.no har du innsyn i dine personopplysninger og din kjøpshistorikk.


Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.


123helsekost har laget skjemaer som du kan fylle ut og sende til oss for å utøve dine rettigheter knyttet til begjæring av innsyn, retting, sletting osv. Ferdig utfylt skjema kan returneres til oss på kundeservice@123helsekost.no.
Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din ved å legge ved kopi av ID før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir deg tilgang til dine personopplysninger – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.
Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.


9. KLAGER
Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, finner du et klageskjema på 123helsekost.no som kan fylles ut og sendes inn til oss på kundeservice@123helsekost.no. Du kan også klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

123helsekost.no har et eget personvernombud for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Opplever du brudd, eller mistanke om brudd på personopplysningssikkerheten, kan du kontakte vårt personvernombud på kundeservice@123helsekost.no.


10. ENDRINGER
Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i vår personvernerklæring. Oppdatert informasjon vil finnes lett tilgjengelig på vår nettside.